PODELI

Sportske igre mladih putuju kroz Srbiju, a posle svečanog otvaranja 22. maja 2017. u Kikindi, svi su puni pozitivnih utisaka.

Sportske igre mladih su zaista zakon!

Kada na jednom mestu okupite preko 5.000 dečaka i devojčica, koji dobiju priliku da se igraju, takmiče i upoznaju, onda je to već velika pobeda. Sportske ige mladih ušle su u svoju četvrtu godinu održavanja u Srbiji. U Hrvatskoj postoje 21 godinu, u Bosni i Hercegovini sedam.  O ovim Igrama se priča, a ono što je veoma važno jeste podatak da je svakom osnovcu dozvoljeno da se prijavi i da besplatno učestvuje. Pobednici u sportovima po gradovima Srbije obezbeđuju plasman na Državno finale u Beogradu, a pobednici iz Beograda besplatno putuju u Split, na regionalno finale.

Ovo je nešto posebno, presrećan sam. Igramo mali fudbal, nismo pobedili ali smo se nadigravali. Ovakvo iskustvo se ne zaboravlja. Upoznao sam nove drugare iz mog kraja, ali sada imam i simpatiju, video sam je na tribinama

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih za Srbiju, dugo je primala čestitke posle završetka finalnih mečeva u Kikindi i neskrivajući zadovoljstvo izjavila:

„Iskreno, prezadovoljna sam, deci ove igre donose radost, osmehe i druženje. Ono što je posebno važno je da su svi pobednici. To je moto ovih Igara, koje su i definitivno postale brend. Hvala svima na podršci, trudićemo se da budemo još bolji. Učinili smo sve da deca mogu besplatno da se takmiče. Kikinđanima smo poklonili i koncerta grupe Frajle i zaista je iza nas nezaboravan dan. Čeka nas još puno gradova u Srbiji, novi žele da uđu u najlepšu sportsku priču“, poručila je Ivana Jovanović.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih donose osmehe!

Osmesi na licu dece, ali i gostiju iz grada Kikinde, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta, Saveza za školski sport Srbije i drugih sve govore.

„Saradnja sa Sportskim igrama mladih je iz godine u godinu sve bolja. Pogledajte samo koliko dece je danas došlo i koliko su srećni što učestvuju, druže se i takmiče. Tako je i u drugim gradovima Srbije i ovo govori da je naša misija da što veći broj dece uključimo u razne vidove fizičke aktivnosti uspela. A kako se igre završavaju finalnim takmičenjem koje okuplja decu sa prostora bivše Jugoslavije, jako je bitno da mladi steknu nova prijateljstva u regionu i da se druže. Igre su zaista spojile region“ istakao je Željko Tanasković, koji se posebno zahvalio i nastavnicima i profesorima, koji su uz mališane.

Sportske igre mladih - košarka
Sportske igre mladih – košarka

Sportske igre mladih do sada su posetile sledeće gradove: Kikinda, Novi Pazar, Subotica, Zaječar, Novi Sad. Beograd, Pirot, Sremska Mitrovica, Majdanpek i Šabac. Ukoliko želiš da se prijaviš potrebno je da na sajtu Sportske igre mladih popuniš formular u kome ćeš izabrati ime svog grada i uneti potrebne podatke.

Požuri i dođi da se igramo jer Sportske igre mladih su zakon!

OSTAVI ODOVOR

Molim Vas unesite svoj komentar
Molim Vas unesite ime